Трамп закликав Конгрес зупинити лотерею Green Card: «До США потрапляють найгірші з гірших»

Програма Green Сard діє в США з 1990 року

«Ми отримуємо найгірших, хто є у цих країнах - вони опиняються у лототроні, а вже звідти - витягується найгірший з усіх», - заявив Трамп

Конгрес США має покінчити із Диверсифікаціною візовою лотереєю відомою, як «зелена картка» та припинити ланцюгову міграцію до Америки. До цього президент США Дональд Трамп закликав у п'ятницю у ході виступу перед випускниками Академії Федерального бюро розслідування.

Останні репліки президента були прив'язані до нещодавніх терактів у Нью-Йорку, виконавці яких, як повідомлялось, потрапили до США в одному випадку за Диверсифікаційною візовою лотерею, а в іншому - як близький родич людини, яка попередньо іммігрувала до Америки та отримала статус громадянина, або резидента.

«Як ми пересвідчились в останній час, перед США постають надзвичайно серйозні виклики. Терористи завдали ударів на вулицях та у підземці Нью-Йорка двічі за останні місяці. В обох випадках вони прибули до країни, скориставшись нашою неефективною імміграційною системою, яку ми зараз стрімко виправляємо. Один прибув через ланцюгову міграцію (як член родини американського громадянина - ред), а інший за допомогою Диверсифікаційної візової лотереї», - заявив президент США.

«Ми отримуємо найгірших, хто є у цих країнах - вони опиняються у лототроні, а вже звідти - витягується найгірший з усіх. І от ця людина і чує: «Вітаємо! Ти відправляєшся до Сполучених Штатів», - змалював процес отримання дозволу на проживання за результатами Диверсифікаційної візової лотереї Трамп.

Слова президента присутні зустріли сміхом.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Влітку президент США Дональд Трамп представив законопроект, який пропонує відмовитися від лотереї Green Card.

Нагадаємо: програма «Імміграція за програмою віз для іммігрантів різних національностей» (Diversity Visa) діє в США з 1990 року. Щорічно визначаються 50 тис. її переможців.