Трамп заявив про готовність застосувати ядерну зброю проти Північної Кореї

Трамп підтвердив прихильність США до власної оборони та захисту територій союзників

Президент США Дональд Трамп обговорив з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе дії Північної Кореї, яка 3 вересня провела успішне випробування водневої бомби.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

«Обидва лідери засудили Північну Корею, яка продовжує дестабілізуючі та провокаційні дії, а також підтвердили взаємні зобов'язання щодо взаємної оборони і взяли на себе зобов'язання продовжувати тісну співпрацю», - йдеться в прес-релізі.

Крім того, Трамп підтвердив прихильність США до власної оборони та захисту територій союзників, використовуючи весь спектр дипломатичних, звичайних і ядерних можливостей, наявних в розпорядженні Сполучених Штатів.

Раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН проведе в понеділок, 4 вересня, засідання через випробування КНДР водневого заряду, який може бути використаний в якості боєголовки для міжконтинентальної балістичної ракети.

Сьогодні стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Японія по дипломатичних каналах направила КНДР рішучий і жорсткий протест в зв'язку з проведеним у неділю новим ядерним випробуванням

Випробування було здійснене після повідомлення про те, що Північна Корея розробила водневу бомбу, яка може бути використана в якості боєголовки для нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР).

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель виступили за жорсткіші санкції проти Північної Кореї.

Міністерство фінансів США вже працює над новим пакетом економічних санкцій відносно КНДР.

Наприкінці серпня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла над територією Японії.