Радбез ООН проведе позачергове засідання через ядерне випробування Північної Кореї

Радбез ООН проведе позачергове засідання через ядерне випробування Північної Кореї

Зустріч призначена на 10:00 за місцевим часом (17:00 за київським часом)

Рада Безпеки ООН проведе в понеділок, 4 вересня, засідання через випробування КНДР водневого заряду, який може бути використаний в якості боєголовки для міжконтинентальної балістичної ракети.

Як повідомило представництво США при ООН, зустріч призначена на 10:00 за місцевим часом (17:00 за київським часом).

«Посол Ніккі Гейлі та її колеги з Японії, Франції, Сполученого Королівства та Республіки Корея просили провести позачергове засідання Ради Безпеки ООН у відкритій палаті у відповідь на останнє ядерне випробування Північної Кореї», – йдеться у повідомленні.

Раніше сьогодні стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Японія по дипломатичних каналах направила КНДР рішучий і жорсткий протест в зв'язку з проведеним у неділю новим ядерним випробуванням

Випробування було здійснене після повідомлення про те, що Північна Корея розробила водневу бомбу, яка може бути використана в якості боєголовки для нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР).

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель виступили за жорсткіші санкції проти Північної Кореї.

Міністерство фінансів США вже працює над новим пакетом економічних санкцій відносно КНДР.

Наприкінці серпня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла над територією Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: