Турчинов став на захист дружини, яку можуть звільнити через її заяви про ЛГБТ

Олександр Турчинов засудив заклик активістів звільнити його дружину Ганну Турчинову

Турчинов звинуватив правозахисників у тому, що вони виступають проти свободи слова

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов засудив заклик активістів звільнити його дружину Ганну Турчинову  з посади декана університету імені Драгоманова через її слова про ЛГБТ.

Про це Турчинов написав у Facebook.

«Ставлення моєї дружини Ганни Турчинової до сімейних цінностей та захисту від моральної деформації шкільної програми — прояв її християнської, громадянської та професійної позиції. Ця позиція повністю відповідає закону Божому та Конституції України», — сказав Турчинов.

Він також звинуватив правозахисників у тому, що вони «виступають проти свободи слова, проти права на власну позицію та думку».

«Намагання захисників ЛГБТ спільноти навішувати на мою дружину ярлики, та вимоги звільнити її з роботи є свідченням їх заангажованості, агресивності та правової обмеженості. Люблю та підтримую свою дружину», — наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, 20 червня правозахисні організації звернулися до ректора педагогічного університету імені Драгоманова в Києві з проханням звільнити декана закладу та дружину секретаря Ради національної безпеки і оборони Ганну Турчинову через її заяви. 

Перед цим в інтерв'ю Громадському Турчинова висловила твердження про те, що ЛГБТ-люди є «відхиленням від норми», гомосексуальність — хворобою, а дискримінації жінок в Україні не існує.

Також дружина секретаря Ради національної безпеки і оборони стверджує, що «ЛГБТ не розмножуються, тому їм потрібна нова кров і плоть. Вони зрозуміли, що не можуть зробити це по-іншому, окрім як з дитинства розповідати школярам, що це все абсолютно нормально».