Туреччина заперечує спробу заплатити за екстрадицію Гюлена

Туреччина назвала інформацію ЗМІ брехливою та безглуздою

Турецьке посольство у Вашингтоні в неділю, 12 листопада, спростувало повідомлення про те, що Анкара просила екс-радника американського президента з національної безпеки Майкла Флінна за плату допомогти в екстрадиції до Туреччини ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

«Всі заяви про те, що Туреччина може вдаватися до незаконних засобів, щоб домогтися екстрадиції Гюлена, - абсолютно брехливі, безглузді та необґрунтовані», - йдеться в заяві посольства, яке призводить турецьке інтернет-видання Hürriyet Daily News.

Влада Туреччини вважає Фетхуллаха Гюлена, який проживає в еміграції в Пенсильванії, головним організатором спроби держперевороту в липні 2016 року. Анкара безуспішно намагається домогтися від Вашингтона його екстрадиції.

10 листопада газета The Wall Street Journal повідомила, що турецький уряд пропонував 15 млн доларів Майклу Флінну і його синові за допомогу у видачі ісламського проповідника. За інформацією WSJ, представники Анкари в грудні 2016 року обговорювали з Флінном план, при якому Гюлена насильно доставили б на приватному літаку в Туреччину.

У той же час немає свідчень того, що екс-радник Дональда Трампа отримав від Анкари якісь гроші. Адвокати Флінна назвали наведені WSJ відомості обурливими і помилковими.