Колишнього радника Трампа зробили фігурантом ще однієї скандальної справи

Колишнього радника Трампа зробили фігурантом ще однієї скандальної справи
Майкл Флінн

Розслідувачів зацікавили можливі зустрічі Флінна з високопоставленими турецькими чиновниками

Колишній помічник президента США Дональда Трампа Майкл Флінн пропонував видати Туреччині проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого там звинувачують в організації спроби державного перевороту в липні 2016 року. В обмін на це передбачалося, що США отримають 15 мільйонів доларів. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, близькі до розслідування.

Флінн пішов у відставку незадовго після інавгурації Трампа через звинувачення в неправдивих свідченнях ФБР і підозри у зв'язках з Росією. Його участь в плані по депортації Ґюлена в обмін на 15 мільйонів доларів розслідує Роберт Мюллер, який керує справою про зв'язки оточення Трампа з Росією і втручання Росії у вибори в США. До плану з видачі Ґюлена, за інформацією WSJ, також може бути причетний син Флінна.

Телеканал NBC з посиланням на джерела повідомляє, що розслідувачів зацікавили можливі зустрічі Флінна з високопоставленими турецькими чиновниками, які мали місце за кілька тижнів до інавгурації Трампа в січні 2017 року. Слідство вважає, що Флінну могли платити і давати вказівки в Анкарі потай від Білого дому. Знайомі з ходом розслідування люди розповіли NBC, що Флінн міг вести переговори з Туреччиною щодо видачі Ґюлена і звільнення кількох турецьких громадян, які відбувають покарання в США.

Адвокат Флінна назвав публікації в ЗМІ «обурливими» і «помилковими», цитує заяву Reuters. Адвокат колишнього радника Трампа підкреслив, що зазвичай представники Флінна не реагують на кожну «плітку» в ЗМІ, але в цей раз звинувачення проти нього «настільки обурливі і упереджені», що вони вирішили зробити виняток і прокоментувати публікації. «Вони помилкові», - підкреслюється в заяві представника Флінна.

Спроба державного перевороту в Туреччині сталася в липні 2016 року. Влада країни звинуватила в її організації проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який виїхав з Туреччини і, імовірно, знаходиться в США. У травні турецька прокуратура виступила з вимогою засудити його до 3623 довічних термінів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: