Туск готовий поставити справу про отруєння Скрипаля на розгляд Ради ЄС

Дональд Туск

Перед обличчям загроз Захід як ніколи має об’єднати зусилля, - президент ради ЄС

Справу про отруєння у Великій Британії нервово-паралітичною речовиною екс-полковника російського ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії наступного тижня можуть розглянути на засіданні Ради Європейського Союзу. Про це написав у своєму блозі у Twitter голова Ради ЄС Дональд Туск.

«Я висловлюю мою повну солідарність з прем'єр-міністром Терезою Мей перед лицем жорстокого нападу, який, найімовірніше, був ініційований Москвою. Я готовий поставити це питання на порядок денний Ради ЄС наступного тижня», - написав він.

За словами президента Ради ЄС, перед обличчям загроз Захід як ніколи має об’єднати зусилля.

«Для справжніх друзів це повинно бути очевидним: у часи розповсюдження фейкових новин, втручання у наші вибори та нападів на людей на нашій землі з використанням нервово-паралітичних речовин відповіддю має стати не трансатлантичне переслідування, а трансатлантична єдність», - заявив Туск.

Нагадаємо, 5 березня екс-полковник запасу російського ГРУ Сергій Скрипаль, який був засуджений за шпигунство на користь британських спецслужб і зараз проживає в на території королівства, отруївся невідомою речовиною в місті Солсбері.