Туск готовий поставити справу про отруєння Скрипаля на розгляд Ради ЄС

Туск готовий поставити справу про отруєння Скрипаля на розгляд Ради ЄС
Дональд Туск

Перед обличчям загроз Захід як ніколи має об’єднати зусилля, - президент ради ЄС

Справу про отруєння у Великій Британії нервово-паралітичною речовиною екс-полковника російського ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії наступного тижня можуть розглянути на засіданні Ради Європейського Союзу. Про це написав у своєму блозі у Twitter голова Ради ЄС Дональд Туск.

«Я висловлюю мою повну солідарність з прем'єр-міністром Терезою Мей перед лицем жорстокого нападу, який, найімовірніше, був ініційований Москвою. Я готовий поставити це питання на порядок денний Ради ЄС наступного тижня», - написав він.

За словами президента Ради ЄС, перед обличчям загроз Захід як ніколи має об’єднати зусилля.

«Для справжніх друзів це повинно бути очевидним: у часи розповсюдження фейкових новин, втручання у наші вибори та нападів на людей на нашій землі з використанням нервово-паралітичних речовин відповіддю має стати не трансатлантичне переслідування, а трансатлантична єдність», - заявив Туск.

Нагадаємо, 5 березня екс-полковник запасу російського ГРУ Сергій Скрипаль, який був засуджений за шпигунство на користь британських спецслужб і зараз проживає в на території королівства, отруївся невідомою речовиною в місті Солсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: