У Європі скасували понад 600 авіарейсів через страйк пілотів SAS

Пілоти SAS сьогодні страйкують 

Страйк пілотів вплинув на внутрішні, європейські та далекомагістральні рейси

Пілоти Scandinavian Airlines System (SAS) у Швеції, Данії та Норвегії розпочали страйк, у результаті чого скасовано більше 600 авіарейсів.

Про це повідомляє The Local.

«Пілоти скандинавських авіаліній SAS покинули робочі місця в Швеції, Данії та Норвегії на початку п'ятниці, залишивши в скрутному становищі 70 тисяч пасажирів, оскільки більше 600 рейсів було скасовано», - йдеться у повідомленні.

Страйк пілотів вплинув на внутрішні, європейські та далекомагістральні рейси. За прогнозами авіакомпанії, до неділі це може вплинути на перельоти 170 тисяч пасажирів.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Шведська асоціація пілотів, яка ініціювала страйк, заявила, що багатомісячні переговори не привели до того, щоб вирішити проблему «погіршення умов праці, непередбачуваних графіків роботи та відсутністю гарантій зайнятості».

У свою чергу, Шведська конфедерація транспортних підприємств зауважила, що вона не може піти на 13-відсоткове підвищення заробітної плати, якого вимагають пілоти з огляду на їхню і без того «високу середню заробітну плату в розмірі 93 тис. крон ($9 769) на місяць».

Асоціація пілотів заявила, що робочі графіки, а не заробітна плата, були в центрі уваги переговорів, оскільки більшість пілотів SAS мають змінні графіки роботи.