У Києві прощаються з Іриною Бережною

Фото: Станіслав Груздєв, «Главком»

На церемонію прощання з колишнім депутатом Верховної Ради зібралися лише близькі родичі покійної

У Трапезній церкві Святих Антонія і Феодосія Печерських на території Києво-Печерської лаври з хвилини на хвилину має розпочатися церемонія прощання з відомим політиком Іриною Бережною. У церкві присутні лише близькі родичі і друзі покійної. Я передає кореспондент «Главкома», серед відомих соратників загиблої можна побачити її колег по фракції Партії регіонів у парламенті, зокрема Олену Лукаш, Олену Бондаренко, Нестора Шуфрича, Ельбруса Тедеєва, Тетяну Бахтєєву, Дмитра Добкіна, колишню уповноважену Верховної Ради з прав людини Ніну Карпачову, редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужву та інших. Міський голова Харкова Геннадій Кернес прислав вінок.

На церемонії також присутній відомий бізнесмен Борис Фуксман, якого називають батьком доньки загиблої депутатки.

Ірина Бережна загинула в автокатастрофі 5 серпня вранці на північному узбережжі Адріатичного моря (на території Хорватії). В автомобілі, який зірвався в кювет, разом з Бережною перебувала її восьмирічна донька. Дівчинка отримала незначні травми, оскільки сиділа на задньому сидінні в автокріслі, яке було пристебнутим. Як повідомив представник консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, за кермом автівки перебував не громадянин України. 

Після трагедії, за повідомленнями ЗМІ, до Хорватії прибув відомий український бізнесмен Борис Фуксман, який забрав дівчинку із собою. Пізніше стало відомо, що він її удочерив.

Ірина Бережна - депутат двох скликань Верховної Ради - шостого (2007-2012) і сьомого (2012-2014). Була членом фракції Партії регіонів, входила до комітету Ради з питань правосуддя. Політику було 36 років. 

Більше фотографій з церемонії прощання з Іриною Бережною дивіться за посиланням: На прощання з Іриною Бережною приїхали відомі регіонали, Борис Фуксман і Лобода