Столичні чиновники засекретили інформацію про розміщення бомбосховищ та їхній стан

УНІАН

КМДА відмовилася повідомляти, як протягом останніх двох років облаштовувалися об'єкти укриття у столиці

Інформація про розміщення і стан сховищ належить до переліку відомостей, котрі є службовою інформацією, якій надається гриф обмеженого доступу «Для службового користування». Про це йдеться у відповіді Київської міської державної адміністрації на запит «Главкома» щодо поточної кількості бомбосховищ у столиці та їхньої придатності для експлуатації у разі потреби.

Розташування сховищ, сказано в документі, доводяться керівниками об’єктів господарювання, які мають їх на балансі відповідних груп населення. У цьому ж документі КМДА визнає, що запитувану інформацію можна знайти в інтернеті і перекладає відповідальність про розпорядження інформацією щодо таких об’єктів на районні адміністрації столиці.

«Інформацію про місця укриття населення розміщено на інтернет-порталах районних у місті Києві державних адміністрацій, які спільно з комунальними підприємствами з утримання житлового фонду районів та їхніми структурними підрозділами інформують населення про розміщення укриттів, їхню місткість, порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій», – ідеться в документі за підписом заступника директора департаменту КМДА Р. Ткачука. 

Окрім того, в КМДА відмовилися надати інформацію про те, яку суму коштів було виділено і витрачено в останні роки на облаштування бомбосховищ.