Столичні чиновники засекретили інформацію про розміщення бомбосховищ та їхній стан

Столичні чиновники засекретили інформацію про розміщення бомбосховищ та їхній стан
УНІАН

КМДА відмовилася повідомляти, як протягом останніх двох років облаштовувалися об'єкти укриття у столиці

Інформація про розміщення і стан сховищ належить до переліку відомостей, котрі є службовою інформацією, якій надається гриф обмеженого доступу «Для службового користування». Про це йдеться у відповіді Київської міської державної адміністрації на запит «Главкома» щодо поточної кількості бомбосховищ у столиці та їхньої придатності для експлуатації у разі потреби.

Розташування сховищ, сказано в документі, доводяться керівниками об’єктів господарювання, які мають їх на балансі відповідних груп населення. У цьому ж документі КМДА визнає, що запитувану інформацію можна знайти в інтернеті і перекладає відповідальність про розпорядження інформацією щодо таких об’єктів на районні адміністрації столиці.

«Інформацію про місця укриття населення розміщено на інтернет-порталах районних у місті Києві державних адміністрацій, які спільно з комунальними підприємствами з утримання житлового фонду районів та їхніми структурними підрозділами інформують населення про розміщення укриттів, їхню місткість, порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій», – ідеться в документі за підписом заступника директора департаменту КМДА Р. Ткачука. 

Окрім того, в КМДА відмовилися надати інформацію про те, яку суму коштів було виділено і витрачено в останні роки на облаштування бомбосховищ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: