У Лондоні 100 тисяч людей вийшли на мітинг проти візиту Трампа

Учасники акції протесту у Лондоні
Фото: EPA

Тисячі людей протестували проти «суперечливої політики американського президента»

У Лондоні 100 тисяч людей вийшли на протести проти візиту президента США Дональда Трампа до британської столиці.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на організаторів акції.

13 липня - вже другий день перебування Трампа у Лондоні.

Тисячі людей протестували проти «суперечливої політики американського президента».

[TWITTER]

[/TWITTER]

В інтерв’ю британській газеті The Sun Трамп заявив, що через такі масові протести він не відчуває гостинності у Британії. Пізніше він додав, що «казав дуже хороші речі про прем’єра Британії Терезу Мей».

У день приїзду Трампа в центрі Лондона місцеві почали збиратися на протести, підготувавши плакати, банери та навіть надувну жартівливу фігуру Трампа.

У Лондоні запустили шестиметрову надувну фігуру, яка нагадує «бейбі-Трампа». Учасники акції назвали це гумористичним протестом проти приїзду президента до Британії.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Як повідомляє The Guardian, учасники цієї кампанії заплатили за неї понад 29 тисяч фунтів стерлінгів та отримали спеціальний дозвіл на політ фігури «бейбі-Трампа».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп розкритикував Євросоюз та Німеччину за згоду на будівництво Росією «Північного потоку-2».

Про це він говорив під час спільної прес-конференції з прем’єром Британії Терезою Мей за результатами зустрічі 13 липня у Лондоні.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей також заявила, що вихід країни з Євросоюзу дозволить укласти угоду про вільну торгівлю зі США.

Читайте також: Королева запропонує Трампу лише чай? Британці завмерли перед візитом американського президента