Трамп і Мей дали спільну прес-конференцію у Лондоні

Трамп і Мей дали спільну прес-конференцію у Лондоні

Трамп розпочав візит до Британії з критики на адресу Мей і мера Лондона

На думку Трампа, «м'який» варіант Брекзита, обраний Мей, передбачає збереження широких економічних контактів з Євросоюзом, і тому негативно позначиться на розвитку американо-британської торгівлі

Президент США Дональд Трамп у п’ятницю провів переговори із прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, по закінченню яких вони виступили перед пресою.

Як відомо, напередодні президент США дав інтерв'ю британському таблоїду Sun, в якому піддав критиці деякі важливі рішення прем'єр-міністра країни Терези Мей, пов'язані з виходом Великобританії з Європейського Союзу.

Президент Трамп розповів, що прем'єр-міністр Тереза Мей не послухала його пораду щодо підходу до переговорів з приводу Брекзиту. «Вона обрала інший шлях. Не можу сказати, що він дуже успішний. Але ніякої альтернативи вона, ймовірно, для себе не бачила», - сказав Трамп.

На думку Трампа, «м'який» варіант Брекзита, обраний Мей, передбачає збереження широких економічних контактів з Євросоюзом, і тому негативно позначиться на розвитку американо-британської торгівлі. Трамп мав на увазі нинішні торгові суперечки між Сполученими Штатами та Європейським Союзом, які торкнуться і Британії, якщо вона має намір підтримувати активну присутність в ЄС.

Трамп також дав негативну оцінку меру Лондона Садіку Хану, сина іммігрантів з Пакистану, сказавши, що «він не впорався з загрозою тероризму». Коментуючи протести проти його візиту у столиці, американський президент заявив: «Мені раніше дуже подобався Лондон, але тепер я не бачу причин туди їхати». Говорячи про міністра закордонних справ Бориса Джонсона, який пішов з кабінету Мей через розбіжності з прем'єром щодо Брекзиту, Трамп висловив упевненість в тому, що «Джонсон володіє всіма задатками прекрасного керівника країни».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: