У моргах Донецька перебуває 42 тіла російських військовослужбовців

Загибель російських військових на Донбасі

Командування російсько-окупаційних військ вдається до відкритого порушення умов Мінських угод

Станом на 31 січня у моргах лікарень окупованого російськими бойовиками Донецька перебуває 42 тіла військовослужбовців ЗС РФ. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Станом на 31 січня ц.р. у моргах лікарень міста Донецьк перебуває 42 тіла військовослужбовців 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, убитих унаслідок ведення вогню у відповідь силами АТО», – йдеться у повідомленні.

За даними української розвідки, у зв’язку з вагомими бойовими втратами, критичним зниженням морально-психологічного стану особового складу та частковою втратою управління, підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК ЗС РФ очолили російські кадрові офіцери. 

ГУР також інформує, що командування російсько-окупаційних військ вдається до відкритого порушення умов Мінських угод, ініціюючи відновлення бойових дій застосуванням ракетних систем залпового вогню, 122- та 152-мм артилерійських систем з вогневих позицій, розташованих у межах населених пунктів.

Як повідомив штаб АТО, сьогодні о сьомій годині ранку російсько-окупаційні війська силами групи близько 30 осіб здійснили чергову спробу штурму позицій ЗСУ в Авдіївці. Противника зупинено. Бій триває. 

Нагадаємо, з неділі, 29 січня, Авдіївка перебуває під масованими обстрілами бойовиків. У місті, де немає світла, води та опалення, оголошено надзвичайний стан. На місці головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським розгорнуто оперативний штаб, куди увійшли посадові особи ВЦА та силовики. 

Читайте також: «Дмитро Тимчук: Єдиний ефективний спосіб припинити обстріл Авдіївки – силовий»