У олімпійського чемпіона виявили вірус Зіка

Ямайський спринтер Бейлі-Коул

Спринтер Кемар Бейлі-Коул повідомив, що заразився вірусом Зіка

Ямайський спринтер Кемар Бейлі-Коул, олімпійський чемпіон 2012 року і чемпіон світу 2013 року в естафеті 4х100 метрів, повідомив, що заразився вірусом Зіка. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на The Gleaner.

«У мене боліли спина і м'язи. Я думав, що це просто від вправ і не знав про те, що хворий вірусом Зіка, поки не пішов підстригтися. Моя подруга побачила на моїй шиї шишку - це був лімфатичний вузол. Виявилося, що я тренувався три дні, будучи хворим», - заявив він напередодні чемпіонату Ямайки, який є відбірковим на Олімпійські ігри.

Раніше НВ повідомляло, що більше 100 видатних вчених зі всього світу підписали відкрий лист на адресу Всесвітньої організації охорони здоров'я із закликом відкласти або перенести Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро через епідемію лихоманки Зіка.

У ВООЗ на прохання вчених відповіли відмовою, вважаючи, що перенесення ігор 2016 року не зможе запобігти поширенню лихоманки Зіка. В організації уточнили, що люди все одно подорожують, а комарі, що є переносниками вірусу, також продовжують мігрувати. Темпи переміщення колоній комарів вказують на те, що вірус буде повільно поширюватися по світу.