У Південній Кореї знайшовся «корупційний компромат» на президента - ЗМІ

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе

Записи, що свідчать про причетність президента до корупції, прокуратура виявила в пам’яті телефону подруги Пак Кин Хе

Південнокорейська прокуратура знайшла аудіозаписи, які підтверджують корупційні дії президента країни Пак Кин Хе.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на The Korea Times.

«Досить було б оприлюднити всього десять секунд запису, щоб громадяни країни вийшли на вулиці не зі свічками, а з факелами», - пише газета.

Жодних подробиць не повідомляється, але видання натякає, що знайдені аудіофайли містять надзвичайно провокаційну інформацію. Зокрема, за його даними, коли члени слідчої команди їх прослухали, то «були у нестямі від люті і розчарування щодо президента».

Всього до прокуратури потрапили близько 50 записів усних розпоряджень президента щодо її близької подруги Чхве Сун Сіль. Вони були виявлені в пам'яті телефону радника лідера країни - Чжун Хо Сона, який уже зізнався у зловживанні владою, вимаганні та ряді інших злочинів.

Нагадаємо, минулої суботи в Сеулі відбулася демонстрація за відставку Пак Кин Хе, в якій взяли участь близько 1,5 млн осіб, які запалили свічки на знак свого протесту.

Прокуратура Південної Кореї 20 листопада поширила проміжні результати розслідування. За їх підсумками Чхве Сун Сіль, а також двом колишнім високопоставленим співробітникам адміністрації президента пред'явлені звинувачення в корупції, здирстві і зловживанні службовими повноваженнями. Вважається, що вони змусили понад 50 південнокорейських компаній перерахувати десятки мільйонів доларів у два контрольованих Чхве Сун Сіль фонди, спеціально створені для цієї мети. На думку слідчих, Пак Кин Хе як мінімум знала про ці дії подруги і своїх підлеглих, а швидше за все - сама брала участь в них.

Парламент Республіки Корея має намір наступного тижня почати процедуру імпічменту щодо президента.