У Південній Кореї офіційно звинуватили в корупції людей президента

У Південній Кореї офіційно звинуватили в корупції людей президента
Президент Південної Кореї Пак Кин Хе 

Десятки тисяч корейців на вуличних мітингах вимагають відставки глави держави

Президента Південної Кореї Пак Кин Хе слідство підозрює в корупційних діях.

Про це повідомляє DW.

«У Південній Кореї розростається скандал навколо передбачуваної причетності президента країни Пак Кин Хен до корупційного скандалу. Прокуратура в неділю, 20 листопада, пред'явила офіційні звинувачення давній близькій подрузі президента Чхве Сун Сіль і двом колишнім помічникам президента Ан Чжон Бому і Чжон Хо Сону», - йдеться в повідомленні.

Чхве Сун Сіль звинувачується в тому, що вона використовувала тісні зв'язки з президентом, аби змусити південнокорейські компанії робити  багатомільйонні пожертвування на користь імовірно благодійних організацій, з фондів яких вона згодом збагачувалася сама. Чхве Сун Сіль також ставлять у провину тиск на роботу уряду. Двох колишніх президентських помічників підозрюють в передачі Чхве Сун Сіль секретної інформації.

Прокуратура зазначила, що президент Пак Кин Хе, судячи з усього, також «суттєво» замішана в корупційній схемі, тому розслідування щодо неї буде продовжене. Президенту, однак, не може бути пред'явлено офіційних звинувачень, оскільки конституція країни не допускає цього.

Напередодні десятки тисяч людей знову вийшли на вулиці Сеула, щоб вимагати відставки Пак Кин Хе. Це вже четвертий масовий виступ проти чинного президента за останній місяць. Незважаючи на те, що Пак Кин Хе неодноразово вибачалася, її рейтинг серед виборців, згідно з опитуваннями, зараз не перевищує п'яти відсотків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: