У політв'язня Гриба з'явилися симптоми хвороби Альцгеймера

Політв'язень Павло Гриб потребує негайної операції

Лікар діагностував у Павла Гриба, який перебуває в російському СІЗО, нову хворобу – початкову стадію цирозу печінки

Стан здоров'я українця Павла Гриба, утримуваного в Росії різко погіршився, у нього є симптоми хвороби Альцгеймера.

Про це повідомив його батько Ігор Гриб, передає «Настоящее Время».

Батько українця зазначив, що у 2017 році, перед тим, як Павла викрали, він готувався до операції.

«Більше ніж півтора року він перебуває за ґратами. Там, де його били, де над ним знущалися, там, де постійний психологічний тиск, нелюдські умови. А я хочу всім нагадати, що він – інвалід із дитинства. Якщо зараз терміново не зробити операцію, він просто помре», – сказав Ігор Гриб.

Він додав, що український лікар, доктор медичних наук, професор Василь Притула, який лікує Гриба із самого дитинства, за результатами аналізів українця, наданими російськими медиками, зробив медичний висновок.

«У Павла зараз з'явилися нові хвороби, як початкова стадія цирозу печінки. Коли він учора був у невропатолога, то невропатолог сказав, що у нього є симптоми хвороби Альцгеймера. Дружина сказала, що лікар був шокований станом його здоров'я», – сказав батько політв'язня.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що українському політв'язню Павлу Грибу необхідна негайна операція на серці, його стан здоров'я надкритичний. Після обстежень лікарі діагностували ряд серйозних хвороб у Гриба.

Як повідомлялося, 24 січня в Росії відбулося чергове судове засідання по справі українського політв’язня Павла Гриба, де він заявив, що дуже погано почувається, але лікар, без огляду, виписав довідку для суду про задовільний стан здоров'я.

Після цього Грибу стало погано в залі суду і йому викликали «швидку допомогу».

Відзначимо, за версією російського слідства, з 27 березня по 15 травня 2017 року Гриб, перебуваючи на території України, через інтернет закликав дівчину привести в дію саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі 30 червня. Гриб був заарештований, раніше знаходився в СІЗО Краснодарського краю, потім був етапований в Ростовську область.