Денісова заявила, що стан здоров’я Гриба - надкритичний

Денісова заявила, що стан здоров’я Гриба - надкритичний

За словами омбудсмена, 20-річний політв’язень потребує негайної операції на серці

Фото: Facebook Ігоря Гриба

Омбудсмен підкреслила, що Павло Гриб не забезпечується повноцінним медикаментозним лікуванням, і це сприяє загостренню наявних хвороб

Український політв’язень Павло Гриб, якого незаконно утримують в Росії, знаходиться на межі життя та смерті.

Про це 29 січня у Facebook написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«20-річний політв‘язень потребує негайної операції на серці, адже стан здоров‘я надкритичний. В результаті обстежень лікарями діагностовано цілу низку серйозних хвороб. За наявною інформацією, «ФКУ СИЗО-4 ГУФСИН России по Ростовской области», де утримується Павло, недооцінюється критичний стан хлопця та ігнорується наявність важких захворювань», - заявила Денісова.

Вона підкреслила, що Павло Гриб не забезпечується повноцінним медикаментозним лікуванням, і це сприяє загостренню наявних хвороб.

«Також негативний вплив на стан здоров’я в’язня Кремля посилюють умови утримання, стресові ситуації та неповноцінне харчування», - додала омбудсмен.

Денісова звернулася до Голови Комітету проти катувань Організації Об’єднаних Націй Йенсу Модвіга, Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, Віце-президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньє, до Голови делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Алана Ешліманна, Голови Моніторингової місії Організації Об’єднаних Націй з прав людини в Україні Фіони Фрейзер, та попросила сприяти наданню Павлу Грибу негайної медичної допомоги.

«Також звертаюся до дипломатичних представників, які знаходяться у Ростові-на-Дону, з проханням вжити усі можливі заходи для здійснення неупередженого та об’єктивного моніторингу дотримання прав і свобод політв’язня. Прошу бути присутніми під час судових засідань у справі стосовно ув’язненого громадянина України Павла Гриба», - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини вимагав від Росії довідки про стан здоров'я політв'язня Гриба, якому раніше у суді стало зле.

Грибу в Росії інкримінують «схиляння до теракту». Хлопця затримали 24 серпня 2017 року в білоруському місті Гомелі. Українець повністю заперечив у суді пред’явлені йому обвинувачення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: