Кримчанам продають не придатні для споживання цукерки. Корпорація Roshen зробила спеціальну заяву

Ілюстративне фото

Термін придатності солодощів Roshen, що продаються на окупованому півострові, закінчився щонайменше на початку 2018 року

Будь-яка продукція кондитерської корпорації Roshen, яка може виявитися у продажу в анексованому та окупованому Криму, не придатна до споживання. Термін придатності такої продукції закінчився щонайменше на початку 2018 року, відповідно вона може бути небезпечна для здоров’я. Про це йдеться у відкритому листі корпорації Roshen щодо продукції в анексованому Криму.

«Остання продукція на Липецькій фабриці була випущена ще у першому кварталі 2017 року, з того часу на фабриці нічого не виготовляється. З 1 квітня 2017 року на Липецькій фабриці було повністю зупинене виробництво», - зазначається у повідомленні.

Також свою діяльність зупинив торговий дім та склад готової продукції. Потужності фабрики законсервовані, персонал скорочено.

«Жодне інше підприємство Roshen не виробляло і не виробляє цукерки з російськими етикетками», - наголошується у листі.

У корпорації нагадали також, що для продукції Roshen, виробленої в Україні, доступ на російський ринок закритий ще з 2013 року.

«Ми розуміємо, що під час підготовки сюжетів щодо Roshen, деякі українські ЗМІ можуть спеціально застосовувати  маніпулятивні прийоми та подавати неперевірену, недостовірну інформацію, прикладом цього є сюжет, який вийшов на одному з українських каналів 2 жовтня.  Тому аби не збирати протерміновані цукерки та не розповсюджувати фейкову інформацію, журналістам варто поїхати до російського Липецька і на власні очі переконатися, що ця фабрика не працює», - наголошується у листі.