У Варшаві офіційно відкрився саміт НАТО

На полях саміту відбудеться безліч двосторонніх зустрічей на вищому і міністерському рівні

Дводенний саміт НАТО відкрився у Варшаві, - передає ТАСС.

Крім глав держав і урядів 28 країн НАТО у зустрічі на вищому рівні беруть участь делегації 26 держав-партнерів і ключових міжнародних організацій, серед яких ООН, ЄС, Світовий банк.

Глав держав супроводжують міністри закордонних справ і оборони, на полях саміту відбудеться безліч двосторонніх зустрічей на вищому і міністерському рівні.

Перед відкриттям саміту генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг разом із президентом Європейської ради Дональдом Туском та головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером підписали спільну декларацію про співпрацю.

Президент України Петро Порошенко також прибув до Польщі на саміт НАТО. Він візьме участь у засіданні Комісії Україна – НАТО на рівні глав держав та урядів, а також Саміті Альянсу щодо Афганістану.
Запланована також зустріч у форматі «Велика п’ятірка плюс Україна» за участі президента України Петра Порошенка, президента США Барака Обами, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, прем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона та прем’єр-міністра Італії Маттео Ренці.
Програмою візиту передбачена низка двосторонніх зустрічей президента з лідерами провідних іноземних держав, які братимуть участь у саміті НАТО, зокрема з президентом Турецької республіки Ердоганом, президентом Польщі Дудою, президентом Фінляндії Нііністьо, прем’єр-міністром Нідерландів Рютте.
За результатами Комісії Україна-НАТО президент України та генеральний секретар НАТО Столтенберг проведуть спільну зустріч з представниками ЗМІ.