Жителів Сміли на Черкащині відключили від опалення

«Сміла Енергоінвест» заборгувала «Нафтогазу» 80 млн грн

Мешканці міста Сміла (Черкаська обл.) залишилися без опалення, пише видання «Прочерк». Через борг у 80 млн грн теплопостачального підприємства «Сміла Енергоінвест» перед «Нафтогазом» ПАТ «Черкасигаз» відключив від газопостачання дві котельні міста.

Таким чином, без тепла залишились не лише неплатники, а й містяни, які сплачували за послуги.

«Винна у цій ситуації і місцева влада, яка шість років тому допустила сумнівну компанію на ринок теплопостачання міста і роками закривала очі на те, що та накопичує борги», – зазначає видання.

Місцева влада не поспішає з вирішенням проблеми: виконувач обов’язків міського голови Сміли Віктор Федоренко не прибув у Черкаси на нараду в ОДА з приводу катастрофічної ситуації з теплопостачанням у Смілі, а телефонні дзвінки ігнорував.

Видання зазначає, що це не перше відключення тепла у Смілі за місяць – тиждень тому смілянам вже відключали опалення, однак за кілька днів включали.

Як повідомлялось, в Україні субсидії призначено 6,4 млн сімей. Лідерами за рівнем призначень субсидій є Сумська, Полтавська, Донецька, Черкаська, Вінницька, Київська, Івано-Франківська, Львівська та Волинська області.

Нагадаємо, 31 жовтня в Україні завершився процес призначення житлових субсидій на новий опалювальний період (2016-2017 рр.).

В уряді вважають, що кількість домогосподарств, що отримують субсидію, досягне свого максимуму в 8,5 мільйона сімей в опалювальному сезоні 2016-2017 років і почне поступово зменшуватися з наступного року завдяки підвищенню доходів домогосподарств.