Жителів Сміли на Черкащині відключили від опалення

Жителів Сміли на Черкащині відключили від опалення

«Сміла Енергоінвест» заборгувала «Нафтогазу» 80 млн грн

Мешканці міста Сміла (Черкаська обл.) залишилися без опалення, пише видання «Прочерк». Через борг у 80 млн грн теплопостачального підприємства «Сміла Енергоінвест» перед «Нафтогазом» ПАТ «Черкасигаз» відключив від газопостачання дві котельні міста.

Таким чином, без тепла залишились не лише неплатники, а й містяни, які сплачували за послуги.

«Винна у цій ситуації і місцева влада, яка шість років тому допустила сумнівну компанію на ринок теплопостачання міста і роками закривала очі на те, що та накопичує борги», – зазначає видання.

Місцева влада не поспішає з вирішенням проблеми: виконувач обов’язків міського голови Сміли Віктор Федоренко не прибув у Черкаси на нараду в ОДА з приводу катастрофічної ситуації з теплопостачанням у Смілі, а телефонні дзвінки ігнорував.

Видання зазначає, що це не перше відключення тепла у Смілі за місяць – тиждень тому смілянам вже відключали опалення, однак за кілька днів включали.

Як повідомлялось, в Україні субсидії призначено 6,4 млн сімей. Лідерами за рівнем призначень субсидій є Сумська, Полтавська, Донецька, Черкаська, Вінницька, Київська, Івано-Франківська, Львівська та Волинська області.

Нагадаємо, 31 жовтня в Україні завершився процес призначення житлових субсидій на новий опалювальний період (2016-2017 рр.).

В уряді вважають, що кількість домогосподарств, що отримують субсидію, досягне свого максимуму в 8,5 мільйона сімей в опалювальному сезоні 2016-2017 років і почне поступово зменшуватися з наступного року завдяки підвищенню доходів домогосподарств.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: