Україна звернеться до ЄСПЛ через вбивство бойовиками українського школяра

Школяра Степана Чубенка вбили у Донецьку влітку 2014 року, після того як його піддали тортурам бойовики за його проукраїнську позицію

Мати загиблого Степана Чубенка висловила готовність делегувати уряду України право звернення до ЄСПЛ для захисту її прав

Мати загиблого у 2014 році в Криму школяра Степана Чубенка висловила готовність делегувати уряду України право звернення до ЄСПЛ для захисту її прав.

Про це повідомила у Facebook речник ГПУ Лариса Сарган з посиланням на слова заступника Луценка Єніна.

«Генпрокуратура України не отримала офіційної відповіді з РФ щодо передачі українським правоохоронцям т.зв. екс-керівника батальйону «Керч» Погодіна, що жорстоко вбив громадянина України Степана Чубенка на Донбасі та згодом був затриманий на території АРК», - написала Сарган.

За словами Єніна, українські правоохоронці продовжуватимуть докладати всіх можливих зусиль для притягнення Погодіна до кримінальної відповідальності, навіть якщо виявиться, що відповіддю РФ на звернення української сторони стало звільнення вбивці з під варти.

Мати загиблого Степана Чубенка висловила готовність делегувати уряду України право звернення до ЄСПЛ для захисту її прав.

«Спільно з Іваном Ліщиною та Нацполіцією плануємо підготувати відповідну скаргу до ЄСПЛ у зв'язку з порушенням Росією права на життя (ст.2 Конвенції Ради Європи з прав людини). Вбивці та особи, що їх покривають, мають постати перед судом!!!», - повідомила Сарган.

Нагадаємо, 20 червня 2017 року Ялті (по лінії Інтерполу) був затриманий екс-комбат «ДНР» 46-річний Вадим Погодін. Ялтинський «міськсуд» заарештував його «для забезпечення можливості видачі правоохоронним органам України». Його помістили у СІЗО Сімферополя. Погодіна звинувачують не просто в убивстві, а в тому, що він командував розстрілом 16-річного школяра Степана Чубенко.

23 липня 2014 року підлітка затримали в Донецьку (який вже був окупований), тому що на рюкзаку десятикласника помітили синьо-жовту стрічку, а серед речей знайшли шарф футбольного клубу «Карпати». Його розстріляли простона блокпосту «ДНР». Похорон підлітка пройшов 8 листопада 2014 року

Генеральна прокуратура України 21 липня звернулась до Генеральної прокуратури РФ з клопотанням видати Погодіна.

30 липня стало відомо, що російські силовики в окупованому Криму відпустили на волю екс-командира батальйону «Керч» бойовиків «ДНР» Вадима Погодіна, який убив 16-річного жителя Краматорська Степана Чубенка.