«Українська правда» оголосила про таємний політичний шлюб Тимошенко та Льовочкіна

УП пише, що Юлія Тимошенко та Сергій Льовочкін начебто домовилися про спільні дії

З початком нового політичного сезону в досить тісному колі гравців, що володіють медійним впливом і фінансовим ресурсом, достатнім для реалізації сценарію проведення дострокових виборів до парламенту, намітився досить своєрідний союз: «Батьківщина» і «Опозиційний блок». Про це йдеться в статті, опублікованій на «Українській правді» в четвер, 22 вересня.
Видання, посилаючись на своїх співрозмовників, імена яких не вказує, пише, що Юлія Тимошенко та Сергій Льовочкін начебто вже домовилися про спільні дії, перша їх зустріч нібито відбулася ще в липні, і з того часу сторони контактували неодноразово. Як пише «Українська правда», вони «домовилися не просто не заважати одне одному, а спільно «хитати» ситуацію. Благо, чинна влада дала їм для цього достатньо приводів – від тарифів до корупції».
За даними джерела, ім'я якого «Українська правда» не називає, однією з вимог Льовочкіна до партнера по «об'єднаній опозиції» є озвучування Юлією Тимошенко тези про те, що «нова влада нічим не краща за попередню» - це необхідно «Оппоблоку» для скасування люстрації, яка сильно скоротила кадровий резерв у колишніх регіоналів.
Автори статті на «Українські правді» зазначають, що 19 вересня в ході свого виступу у Львові Тимошенко вже озвучила схожу тезу про те, що люди нібито просять повернути злочинний режим Януковича, при якому жилося краще. Причому якщо в Україні цей заклик більшість ЗМІ залишили без уваги, то в сусідній Росії його радісно підхопили, пише видання.
Крім того, «УП» вказує, що риторика «Батьківщини» і «Опозиційного блоку» з приводу Мінських угод синхронізувалася - вони вимагають від українського керівництва повного виконання своїх зобов'язань.
В статті зазначається, що і Тимошенко, і Льовочкін категорично заперечують факт наявності домовленості про спільні дії.