«Український диверсант» Лімешко у колонії відмовляється від «робіт на користь Росії»

Лімешко знаходиться в колонії 6 хутора Дидимкін Ставропольського краю

Фігуранта справи «кримських диверсантів», засудженого Судакським міським судом на вісім років позбавлення волі Геннадія Лімешка відвідав консул України в Ростові Тарас Малишевський.

Про це написав у соцмережі Facebook журналіст Антон Наумлюк.

Він повідомив, що Лімешко знаходиться в колонії 6 хутора Дидимкін Ставропольського краю. Консул надав матеріальну допомогу Лімешку і зустрівся з ним у присутності співробітника колонії.

«Передавав привіт, «ніяких проблем» поки немає. Збирається займатися самоосвітою, досить сильно його підтримує віра і сповідування ісламу. Виглядає нормально для новачка в колонії, однак без зайвих емоцій в спілкуванні, зважені фрази, спокійний. Печаль в очах зазвичай не сховаєш», - розповів консул про стан Лімешка», - написав журналіст.

Він додав, що Лімешко в колонії багато читає, займається спортом, «відмовляється від робіт, щоб не робити нічого для Росії».

Раніше повідомлялося, що засудженого в анексованому Криму фігуранта «справи українських диверсантів» Геннадія Лімешка етапували в Ставропольський край Росії.

24 липня суд залишив без змін вирок «диверсанту» Лімешку.

Нагадаємо, що у 2017 році Федеральна служба безпеки РФ заявила про затримання в анексованому Криму «агента Служба безпеки України», який нібито готував серію диверсій. Згодом ФСБ навіть показала відео затримання «українського диверсанта» в окупованому Криму.

СБУ назвала фейком інформацію російських спецслужб про затримання їх працівника.

У відео, яке опублікувало російське ТБ, Лімешко розповів, що нібито отримав від своїх «кураторів» з СБУ 5 тис. грн на підготовку диверсій.