Український політв'язень вимагає від Росії 3,3 млн рублів

Литвинов подав позовну заяву про компенсацію за заподіяну йому незаконним кримінальним переслідуванням моральну шкоду

21 липня український політв'язень Сергій Литвинов подав у Басманний районний суд Москви позовну заяву про компенсацію за заподіяну йому незаконним кримінальним переслідуванням моральну шкоду. Він вимагає від Росії 3 300 000 рублів. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат ув’язненого українця Віктор Паршуткін.

«У період з 22 серпня 2014 по 08 липня 2015 року його утримували в СІЗО за звинуваченням у застосуванні заборонених методів ведення війни і масових вбивствах мирних жителів Донбасу. 25 листопада 2015 року кримінальна переслідування Литвинова за цими статтями кримінального кодексу було припинено в зв'язку з його непричетністю до інкримінованих діянь - до придуманим слідчими Головного слідчого управління Слідчого комітету Росії злочинів. Під час розслідування цієї справи він піддавався тортурам, що встановлено призначеною слідчим психолого-психофізіологічною експертизою», - повідомив адвокат.
Він також повідомив, що 9 серпня в Ростовському обласному суді буде розглядатися апеляційна скарга захисту на неправосудний вирок Тарасівського районного суду від 14 квітня цього року, яким Литвинов був визнаний винним в розбої. Це обвинувачення йому було пред'явлено після того, як розвалилася основне. «Нібито він разом з двома невстановленими українськими військовослужбовцями відняв у російського громадянина, що знаходився в зоні АТО (антитерористичної операції), два автомобіля», - нагадав Паршуткін.