Український політв'язень вимагає від Росії 3,3 млн рублів

Український політв'язень вимагає від Росії 3,3 млн рублів

Литвинов подав позовну заяву про компенсацію за заподіяну йому незаконним кримінальним переслідуванням моральну шкоду

21 липня український політв'язень Сергій Литвинов подав у Басманний районний суд Москви позовну заяву про компенсацію за заподіяну йому незаконним кримінальним переслідуванням моральну шкоду. Він вимагає від Росії 3 300 000 рублів. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат ув’язненого українця Віктор Паршуткін.

«У період з 22 серпня 2014 по 08 липня 2015 року його утримували в СІЗО за звинуваченням у застосуванні заборонених методів ведення війни і масових вбивствах мирних жителів Донбасу. 25 листопада 2015 року кримінальна переслідування Литвинова за цими статтями кримінального кодексу було припинено в зв'язку з його непричетністю до інкримінованих діянь - до придуманим слідчими Головного слідчого управління Слідчого комітету Росії злочинів. Під час розслідування цієї справи він піддавався тортурам, що встановлено призначеною слідчим психолого-психофізіологічною експертизою», - повідомив адвокат.
Він також повідомив, що 9 серпня в Ростовському обласному суді буде розглядатися апеляційна скарга захисту на неправосудний вирок Тарасівського районного суду від 14 квітня цього року, яким Литвинов був визнаний винним в розбої. Це обвинувачення йому було пред'явлено після того, як розвалилася основне. «Нібито він разом з двома невстановленими українськими військовослужбовцями відняв у російського громадянина, що знаходився в зоні АТО (антитерористичної операції), два автомобіля», - нагадав Паршуткін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: