Упійманий на хабарі Чаус сьогодні проведе три судові засідання

Фото obozrevatel.com

Чауса не збираються відсторонювати від посади, поки не буде рішення ВР

Без рішення Верховної Ради у Дніпровському суді Києва не мають наміру відсторонювати від роботи нещодавно викритого на хабарі суддю Миколу Чауса, повідомляє телеканал «112 Україна».

Сьогодні у нього до розгляду заплановано три справи. «Перша мала б розпочатися о 10:30 під його головуванням. Чаус повинен з’явитися на роботі, однак затримується. Поки що він на своєму робочому місці не з’явився», - зазначив кореспондент.

У суді сам інцидент із викриттям Чауса на хабарі не коментують - кажуть, що цією справою мають займатися НАБУ та спеціальні слідчі органи.

Напередодні НАБУ і САП викрили Миколу Чауса в отриманні 150 тисяч доларів хабара й вилучили речові докази. При цьому правоохоронці не змогли затримати суддю Чауса через його суддівський імунітет. Суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії «Укроп» Геннадія Корбана. Як повідомив керівник САП Назар Холодницький,  На місці затримання судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса під час передачі хабара вилучено речовий доказ - банку з грошима.