Уряд готовий запровадити другий рівень пенсійної системи. Справа за нардепами

Міністр пояснив, коли уряд підтримає введення накопичувальної пенсійної системи

Кожен українець матиме свій власний пенсійний рахунок, на якому накопичуватиме кошти, з яких отримуватиме пенсії у майбутньому

Кабінет міністрів України готовий підтримати запровадження другого рівня пенсійної системи в Україні (накопичувальні пенсії). Уряд зможе розпочати її введення після того, як Верховна Рада підтримає відповідний законопроект №6677.

«Ми готові підтримати запровадження накопичувального рівня пенсійної системи, якщо Верховна Рада проголосує відповідний закон», — повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час виступу в парламенті 18 січня.

Зазначимо, що відповідний законопроект про запровадження другого накопичувального рівня пенсійної системи зареєстрований у парламенту, проте наразі депутати не проголосували його навіть у першому читанні.

Наприкінці грудня стало відомо, що однією з вимог Міжнародного валютного фонду до України є відтермінування запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення на час дії нової кредитної програми.

Зазначимо, що накопичувальний рівень пенсійної системи мав бути запроваджений в Україні з 2019 року. Він полягає у тому, що кожен громадянин матиме свій власний пенсійний рахунок, на якому накопичуватиме кошти, з яких отримуватиме пенсії у майбутньому. Ця система дії у більшості розвинених країн світу та дозволяє зменшити державні видатки на пенсії, а також залучити додаткові інвестиції в економіку.

Слід зазначити, що восени 2017 року Кабмін затвердив план впровадження накопичувальної пенсійної системи.

11 жовтня 2017 року в Україні запрацювала пенсійна реформа.