Уряд готовий запровадити другий рівень пенсійної системи. Справа за нардепами

Уряд готовий запровадити другий рівень пенсійної системи. Справа за нардепами
Міністр пояснив, коли уряд підтримає введення накопичувальної пенсійної системи

Кожен українець матиме свій власний пенсійний рахунок, на якому накопичуватиме кошти, з яких отримуватиме пенсії у майбутньому

Кабінет міністрів України готовий підтримати запровадження другого рівня пенсійної системи в Україні (накопичувальні пенсії). Уряд зможе розпочати її введення після того, як Верховна Рада підтримає відповідний законопроект №6677.

«Ми готові підтримати запровадження накопичувального рівня пенсійної системи, якщо Верховна Рада проголосує відповідний закон», — повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час виступу в парламенті 18 січня.

Зазначимо, що відповідний законопроект про запровадження другого накопичувального рівня пенсійної системи зареєстрований у парламенту, проте наразі депутати не проголосували його навіть у першому читанні.

Наприкінці грудня стало відомо, що однією з вимог Міжнародного валютного фонду до України є відтермінування запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення на час дії нової кредитної програми.

Зазначимо, що накопичувальний рівень пенсійної системи мав бути запроваджений в Україні з 2019 року. Він полягає у тому, що кожен громадянин матиме свій власний пенсійний рахунок, на якому накопичуватиме кошти, з яких отримуватиме пенсії у майбутньому. Ця система дії у більшості розвинених країн світу та дозволяє зменшити державні видатки на пенсії, а також залучити додаткові інвестиції в економіку.

Слід зазначити, що восени 2017 року Кабмін затвердив план впровадження накопичувальної пенсійної системи.

11 жовтня 2017 року в Україні запрацювала пенсійна реформа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: