Уряд призначив Онищенко держсекретарем Мін'юсту

Ганна Онищенко прийшла на роботу до Міністерства юстиції у березні 2014 року на посаду заступника Міністра юстиції

Уряд на сьогоднішньому засіданні затвердив Ганну Онищенко на посаду Державного секретаря Міністерства юстиції України, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«Уряд ухвалив рішення про призначення державним секретарем Міністерства юстиції України Ганни Онищенко»,- йдеться у повідомленні.

Варто зазначити Ганна Онищенко перемогла у відповідному конкурсі Національного агентства України з питань державної служби, який відбувся 6 грудня. У ході конкурсного відбору претенденти пройшли тестування, розв’язання ситуаційних завдань та співбесіду.

У прес-службі нагадали, що Ганна Онищенко прийшла на роботу до Міністерства юстиції у березні 2014 року на посаду заступника Міністра юстиції – керівника аппарату, з травня 2014 вона очолювала Державну реєстраційну службу, а з 2 грудня 2014 працювала на посаді Міністра Кабінету Міністрів. При цьому 27 квітня 2016 року Онищенко повернулася на посаду заступника Міністра юстиції – керівника аппарату.

Як повідомляв «Главком», Кабмін призначив Іванкевича держсекретарем Мінсоцполітики.

Як повідомляв Главком, Гройсман заявив, що покарає міністрів-бунтівників, які виступили проти одіозних держсекретарів, що виграли кадрові конкурси.

Раніше «Главком» вже повідомляв про те, що міністр енергетики Ігор Насалик, міністр охорони здоров'я Уляна Супрун і міністр інфраструктури Володимир Омелян відмовляються працювати з держсекретарями і вимагають удосконалення конкурсу на цю посаду. «Ми маємо факт спроби реваншу, що ось тут буде хороша стіночка, назвемо їх реформаторами. А тут будуть державні секретарі, які будуть займатися, як вони називають, «бізнесом». Ми хотіли попередити громадськість, що ми не будемо ширмою і ніхто бізнесом за нашим спинами займатися не буде», - сказав Омелян.

Читайте також інтерв’ю Володимира Омеляна «Главкому»