Уряд вніс Covid-19 до переліку професійних захворювань

Тепер Міністерство охорони здоров'я повинно визначити перелік посад, залучених до боротьби з коронавірусом

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні підтримав проєкт постанови про внесення коронавірусу до переліку професійних захворювань.

Відтепер  захворювання на Covid-19 внесли до переліку професійних захворювань, яким керуються при встановленні діагнозу, його зв'язку з роботою чи професією, вирішенні питань експертизи працездатності, медичної та трудової реабілітації, а також розгляді питань щодо відшкодування власником підприємства, установи чи організації або уповноваженим ним органом шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я, пов'язаного з виконанням трудових обов'язків.

Тепер у Міністерства охорони здоров'я є два тижні для визначення переліку посад медичних та інших працівників, безпосередньо залучених до ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню коронавірусу.

Як повідомлялось, станом на ранок 13 травня в Україні зафіксовано 402 нових випадки захворювання на Covid-19. Із них – 25 дітей та 94 медичних працівників. До лікарень було госпіталізовано 174 особи. Померло від коронавірусу минулої доби 14 людей. При цьому, наголошують у МОЗ, минулої доби одужала рекордна кількість пацієнтів – 343.