Урядовці розповіли, чому гендиректору Укрзалізниці дадуть мільйон гривень зарплати

Ми заплатимо кілька сотень, а зекономимо мільйони, вважають у Кабміні

Міністр інфраструктири України Володимир Омелян спростував інформацію про те, що новий генеральний директор Укрзалізниці отримуватиме зарплатню розміром майже у мільйон гривень. Про це він сказав під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради, відповідаючи на запитання Олександра Нечаєва з «Опоблоку» про те, чому новий керівник УЗ отримуватиме таку велику зарплату (463 тисячі гривень плюс - премія в обсязі окладу).

«Ваша інформація щодо до цих сум не відповідає дійсності», - зазначив він.

«Всі керівники Укрзалізниці звільнялися з масою звинувачень у корупції та хабарництві. Я сподіваюся, що новий менеджер, отримуючи достойну заробітну платню, поставить крапку в цій черзі зловживать і зможе вивести УЗ на європейський рівень роботи», - додав міністр.

«Десятиріччями з Укрзалізниці втікали мільярди. Тільки амбітний план нового керівника говорить про те, що за перший рік роботи нового менеджменту ми можемо заощадити близько семи мільярдів гривень», - додав до його відповіді прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми заплатимо кілька сотень, а зекономимо мільйони», - резюмував він.

Як відомо, у парламенті триває година запитань до уряду.  Зокрема, прем’єр-міністр України Володимири Гройсман заявив, що уряд готовий допомогти сім’ям загиблих на Грибовицькому сміттєзввалищі.