В ОБСЄ знайшли підтвердження того, що їхній безпілотник збили бойовики

Спеціальна моніторингова місія проводила пошуки у районі інциденту за допомогою міні-БПЛА

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що безпілотний літальний апарат СММ, який зник в районі окупованого Нижньокринського, був збитий засобами протиповітряної оборони збройних формувань Росії.

Про це повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook з посиланням на інформацію оперативного звіту СММ ОБСЄ від 30 жовтня.

«26 жовтня о 22:03 БПЛА СММ ОБСЄ було запущено з майданчика у Степанівці на підконтрольній Україні території. О 01:48 даний БПЛА виявив ЗРК 9К33 «Оса» збройних формувань РФ східніше окупованого Нижньокринського. О 01:53 команда СММ втратила зв'язок з БПЛА», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що до втрати зв'язку БПЛА здійснював стабільний політ на висоті близько 2100 м. Погодні умови були добрими, небо – безхмарним. Усі зафіксовані параметри польоту були нормальними, камера БПЛА функціонувала.

«За даними попередньої технічної оцінки, найімовірнішою причиною інциденту був удар, який збив БПЛА з курсу, обірвав живлення системи протидії глушінню та навісного обладнання і, зрештою, спричинив його падіння. Під час падіння та до моменту втрати зв'язку, додаткові системи БПЛА сигналізували про несправність», - заявили в ОБСЄ.

Повідомляється, що 27 та 28 жовтня спеціальна моніторингова місія проводила пошуки у районі інциденту за допомогою міні-БПЛА.

«Було зафіксовано численні сліди від коліс у полі в районі ймовірного падіння втраченого БПЛА. Але жодних уламків виявити не вдалося. Восьмеро опитаних у Нижньокринському громадян засвідчили, що чули вибух приблизно у час, коли трапився інцидент з безпілотником. Таким чином, версія щодо ураження БПЛА засобами ППО збройних формувань РФ, вочевидь, знаходить своє підтвердження», - говориться у звіті СММ ОБСЄ.