На Донбасі зник безпілотник ОБСЄ

На Донбасі зник безпілотник ОБСЄ

Безпілотник не повернувся до наземного пункту управління, розташованого біля Степанівки

СММ ОБСЄ втратила унаслідок глушіння сигналу безпілотний літальний апарат (БПЛА), який спочатку виявив на території ОРДО зенітний ракетний комплекс, а потім слідкував за колоною з технікою біля кордону з РФ.

Про це повідомляється в оперативному звіті СММ ОБСЄ.

«О 01:53 (27 жовтня – ред.) СММ повністю втратила зв'язок із БПЛА, коли той пролітав на висоті приблизно 7 000 футів над районом на південний схід від Нижньокринського. Упродовж орієнтовно 35 хвилин до втрати зв’язку з безпілотником у районах поблизу Саурівки та Нижньокринського з певною періодичністю відзначалися перешкоди, за оцінкою, унаслідок глушіння», - йдеться у повідомленні.

БПЛА не повернувся до наземного пункту управління, розташованого біля н. п. Степанівка (підконтрольний урядові, 54 км на північ від Донецька), та вважається втраченим, додали в місії.

Зазначається, що 27 жовтня, о 01:18, при здійсненні польоту над районом поблизу н.п. Калинове (непідконтрольний урядові, 72 км на схід від Донецька) дрон СММ дальнього радіуса дії виявив зенітний ракетний комплекс (9К33 «Оса») та автоцистерну для пального східніше н.п. Нижньокринське (непідконтрольний урядові, 66 км на схід від Донецька).

«Цей БПЛА одразу скерували на північ у напрямку н.п. Саурівка (непідконтрольний урядові, 72 км на схід від Донецька). О 01:36 безпілотник виявив колону у складі 7 вантажівок на ґрунтовій дорозі поблизу кордону з Російською Федерацією, де відсутні пункти пропуску через кордон. Колона рухалася на південний захід у напрямку н.п. Манич (непідконтрольний урядові, 76 км на схід від Донецька). Після цього БПЛА скерували на південь у напрямку Нижньокринського для продовження спостереження за колоною», - повідомили в місії.

Після цього унаслідок глушіння сигналу й відбулася втрата безпілотника.

В СММ ОБСЄ повідомили, що починаючи з 7 серпня 2018 року, місія сім разів фіксувала колони, у тому числі вантажівки, на вищезгаданій ґрунтовій дорозі в районі неподалік від кордону з РФ.

Як повідомлялось, 13 жовтня у районі Лисичанська екіпаж вертольота Мі-24 зі складу Об'єднаних сил збив російський дрон «Орлан-10».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: