В Одесі знешкоджено шахрайську банду з Південно-Східної Азії

Робітники ГПУ разом з працівниками ДФС в результаті спецоперації в Одесі вилучили крупну суму грошей, зброю, підроблені паспорти та наркотики

Злочинне угруповання вихідців з Південно-Східної Азії займалося нелегальними фінансовими операціями, фальшивомонетництвом, контрабандою підакцизних товарів (алкоголю та сигарет), делікатесних продуктів, незаконним переміщенням вогнепальної зброї та наркотичних засобів, а також підробленням документів. Про це повідомляється на сайті ГПУ.

В результаті операції з незаконного обігу вилучено «національну та іноземну валюту, заготовки підроблених банкнот номіналом по 100 доларів США та валюти Євросоюзу, устаткування для рахування грошей, детектори банкнот»,  а також кілька одиниць зброї, підроблені паспорти і наркотики, - йдеться у повідомленнні.

Під час здійснення слідчих дій «представниками В’єтнамської діаспори було вчинено активний фізичний опір із заподіянням тілесних ушкоджень правоохоронцям та пошкодженням службового автотранспорту».

На даний час проводиться комплекс заходів для встановлення кола учасників злочинного угрупування та зібрання доказів щодо доведення їхньої вини.

Нагадаємо, 18 травня 2016 року військовою прокуратурою Львівського гарнізону за підтримки Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди помічника судді Дрогобицького міськрайсуду Львівської області.

Хабар у розмірі 2 тис дол США посадовець вимагав від громадянина при пособництві посередника за винесення позитивного рішення суддею Дрогобицього міськрайсуду Львівщини у цивільній справі на користь заявника.