В ООН заявили про необхідність $22,2 млрд на гуманітарну допомогу

Управління ООН з координації гуманітарних питань

Планується допомогти майже 93 млн осіб у 33 країнах світу

Управління ООН з координації гуманітарних питань заявляє про необхідність рекордних 22,2 млрд доларів у наступному році, щоб допомогти людям, які постраждали від конфліктів і стихійних лих в усьому світі, що на 10% більше від запиту на цей рік. Про це повідомляє Associated Press.

Більше третини від загальної очікуваної потреби, або 8,1 млрд дол., як прогнозує УКГП ООН, спрямують на надання допомоги людям у Сирії і біженцям з країни. Загалом, згідно з оголошеним у понеділок запитом Управління ООН з координації гуманітарних питань, планується допомогти майже 93 млн осіб у 33 країнах, майже дві третини з яких – в Африці.

Зі слів заступника генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівена О'Брайєна, ця сума коштів – найбільша, яку управління будь-коли просило.

«Це є відображенням стану гуманітарних потреб у світі... Понад 128 мільйонів людей терміново потребують нашої підтримки та солідарності, щоб вижити і жити у безпеці і гідності», – сказав О'Брайєн.

«Понад 80% від потреби – внаслідок штучних конфліктів», – додав він.

Як зазначили в УКГП ООН, серед того, на що звертатиметься увага, – конфлікти, зокрема, в Ємені, Сирії, Південному Судані та Нігерії.