В Україні 67% смертей відбувається від серцево-судинних захворювань
Куріння є однією з головних причин виникнення серцево-судинних захворювань
В Україні серцево-судинні захворювання є причиною 67% смертей. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).
Так, повідомляється, що серцево-судинні захворювання є основними причинами смертності у світі.
Також у МОЗ зазначили, що можна дотримуватися простих звичок, які допоможуть врятувати серце:.
Кинути палити
Куріння є однією з головних причин виникнення серцево-судинних захворювань.
Через рік без куріння ризик серцевого нападу знижується вдвічі, порівняно з ризиками курця.
Бути активними
Більше спорту - це найкращий настрій, ніякого стресу і здорове серце.
Варто приділяти 1,5 години кардіонавантаженням щотижня. Займатися 30 хвилин 5 разів на тиждень. Це може бути будь-який вид активності, який змушує дихати важче, а серце битися швидше.
Стежити за вагою і харчуванням
Надмірна вага підвищує ризик серцево-судинних захворювань.
Треба харчуватися здоровою, збалансованою їжею. Щоденно їсти овочі і фрукти, а от насичені жири, сіль і цукор - якомога менше.
Особливу увагу – клітковині. Її в раціоні повинно бути не менше 30 грам в день. Клітковина - це цільнозерновий хліб, каші з цільного зерна (чим менше зерно, оброблене, тим краще), фрукти і овочі.
Щонайменше два рази на тиждень їсти рибу, у тому числі порцію жирної риби, адже вона є потужним джерелом омега-3 жирних кислот, які захищають від проблем з серцем. Вагітні жінки і ті, які годують груддю, не повинні вживати більше двох порцій жирної риби в тиждень.
Відмовитися від алкоголю
Надмірне вживання алкоголю не приносить користі жодному органу, серцю - зокрема.
Систематичне вживання алкоголю збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
Читати етикетки на продуктах харчування
У магазині потрібно перевіряти на етикетках не тільки термін придатності, але і калорійність, жирність, вміст солі і цукру. Така звичка допоможе зробити кращий вибір на користь серцю.
Раніше Супрун пояснила, як в Україні зупинити поширення небезпечних інфекцій.