Супрун пояснила, як в Україні зупинити поширення небезпечних інфекцій

Супрун пояснила, як в Україні зупинити поширення небезпечних інфекцій

Rолективний імунітет захищає немовлят, невакцинованих людей чи осіб з ослабленою імунною системою, зазначила Супрун

Утворений вакцинацією імунітет, коли в державі вакциновано 90% чи більше, зупиняє розвиток хвороби, або полегшує її перебіг та запобігає поширенню інфекції.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

«Коли в суспільстві вакциновано 90% чи більше, утворений вакцинацією імунітет зупиняє розвиток хвороби, або полегшує її перебіг та запобігає поширенню інфекції. Зокрема колективний імунітет захищає немовлят, невакцинованих людей чи осіб з ослабленою імунною системою», - наголосила Супрун.

За її словами, свідомо уникати вакцинації в сучасному світі — це йти всупереч науковому прогресу та здоровому глузду, адже вакцини вже неодноразово показали свою дієвість.

«Півтора сторіччя імунізації від віспи остаточно викорінили цю хворобу ще в 1980 році. А у 2018 очікується повна перемога над поліомієлітом. Це все завдяки вакцинам«, - нагадала в.о. міністра.

Вона нагадала, що вакцинація дозволяє скоротити вжиток антибіотиків і тим самим запобігає розвитку множинної стійкості до них у бактерій.

«Стійкість до антибіотиків — це нова і дуже небезпечна проблема охорони здоров‘я. Коли бактерія стійка до кількох антибіотиків, її дуже складно здолати», - написала Супрун і порадила почитати докладний текст про те, як працюють вакцини та про поширені міфи про вакцинацію в матеріалі Daria Ozerna для espreso.tv.

«Пам‘ятайте, щоби інфекції не поширювалися, не було спалахів хвороб та українці були у безпеці — рівень вакцинації у населення має бути 95%! Для досягнення цього показника Міністерство охорони здоров'я України робить усе можливе, аби країна була забезпечена якісними та безпечними вакцинами, а отримати такий захист можна було безоплатно», - підкреслила урядовець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: