В Україні немає політиків з антипольськими настроями, - МЗС

Мар'яна Беца

В МЗС зазначили, що Польща є стратегічним партнером України, і це лежить в основі політики

Українська влада не має політиків з антипольським настроєм. Про це сказала речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Хотілося б підкреслити, що в європейській політиці української влади немає політиків, які б мали антипольські настрої. Україна - це стратегічний партнер Польщі, і цей принцип лежить в основі нашої політики щодо Польщі та польського народу. Ми налаштовані на конструктив, і ми не маємо наміру застосовувати політичну логіку до історичних подій між двома країнами», - зазначила речник.

Водночас Беца додала, що МЗС дотримуватиметься тих позицій, які були висловлені в заяві від 3 листопада.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Глава польської дипломатії зауважив, що «кісткою незгоди» у двосторонніх відносинах є історія, «до певної міри» освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна – костелів та парафіяльних будинків.

Ващиковський підкреслив, що після візиту до Львова він хоче зустрітися з президентом РП Анджеєм Дудою, але «не має для президента оптимістичних новин».

Глава польської дипломатії зазначив, що рішення про те, чи їхати в Україну в середині грудня Дуда має прийняти самостійно, «але ситуація є досить складною».