В Україні розпочато розрахунок розміру субсидії

Гройсман каже, що грошей на субсидії вистачить усім

В Україні офіційно розпочався процес розрахунку розміру зимової субсидії. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, у жовтні управління соціального захисту населення автоматично розрахують розмір допомоги на опалювальний сезон усім тим, кому у травні цього року субсидію було перепризначено на новий період - 2017-2018 рр.

«Жодних документів чи довідок субсидіантам повторно не потрібно подавати чи доносити. Програма житлових субсидій максимально спрощена для людей», - підкреслив він і додав, що заяву і декларацію про доходи заново необхідно було подати лише сім’ям, які:
- орендують помешкання;
- мають зміни у складі сім’ї - хтось прописався чи виписався за останній рік ;
- хочуть отримати субсидію на тверде паливо.

«Як і минулого року, субсидію нададуть усім, хто потребує реальної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг. Грошей вистачить на всіх», – запевнив голова уряду.

Як повідомлялося, на новий опалювальний сезон 2017/18 рр. – з 1 жовтня 2017 р. - при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період – з 1 травня 2018 року - за III і IV квартал 2017 року.

Як вваажає Олександр Сергієнко, директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста», оновлена програма житлових субсидій направлена на те, щоб зменшити кількість отримувачів соціальної допомоги