Кабмін буде по-новому нараховувати субсидії на опалювальний сезон

Кабмін буде по-новому нараховувати субсидії на опалювальний сезон
Розрахунок розміру субсидій

Уряд врахував соціальний стан людей до дати призначення субсидії

На новий опалювальний сезон 2017/18 рр. – з 1 жовтня 2017 р. - при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період – з 1 травня 2018 року - за III і IV квартал 2017 року. Про це повідомляється на сторінці урядового порталу в Facebook.

«Це об’єктивно. Бо, громадянин, наприклад, весь минулий рік працював і отримував високу заробітну плату. У цьому році з тих чи інших причин звільнився з роботи і потребує допомоги в оплаті комуналки з об’єктивних причин. Соціально несправедливо брати до уваги його минулорічні доходи, коли він міг самотужки сплачувати рахунки за тепло, електроенергію та воду. Тому уряд пішов назустріч таким людям, адаптуючи їх соціальний стан до дати призначення субсидії», - розповіли в Кабміні.

Крім того, уряд врахував той факт, що у травні-червні цього року виникли затримки з перепризначенням субсидій на літній період, бо фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян за I квартал цього року. Особливо помітно це було у великих містах. 

Раніше в уряді повідомили, що субсидія на індивідуальне опалення призначатиметься з 15 жовтня до 15 квітня, а для централізованого - термін визначатиметься мером міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: