В Україну повернулись ще 400 громадян

Прикордонники зустрічають спеціальні рейси, якими українці повертаються додому з-за кордону

Після реєстрації в додатку «Дія» українці відправилися на двотижневу самоізоляцію

Минулої доби в аеропорту «Бориспіль» прикордонники оформили спеціальні пасажирські авіарейси з Бейруту (Ліван), Софії (Болгарія) та Ларнаки (Кіпр), якими в Україну прибуло 400 пасажирів. Про це інформує Державна прикордонна служба України.

«Серед прибулих не було осіб з підвищеною температурою тіла або скаргами на наявність симптомів захворювання на ГРВІ. Пасажири цих авіарейсів обрали передбачені карантинні обмеження із застосуванням додатку «Дій вдома». Після перевірки співробітниками Держприкордонслужби реєстрації в додатку ці особи відправилися на двотижневу самоізоляцію за вказаними адресами», - йдеться в повідомленні.

ДПСУ минулої доби на кордоні виявила двох порушників карантину. Ним виявився росіянин, який 21 квітня підписав добровільну згоду на 14-денну самоізоляцію і з’явився в аеропорту «Бориспіль». На нього співробітники Нацполіції склали протокол за ст. 44-3 КУпАП. А в українця, який не відбув і половини терміну самоізоляції та приїхав на кордон з Білоруссю, поліцейські відібрали пояснення для складання відповідного протоколу за місцем проживання.

У повідомленні також йдеться про те, що вчора також надійшло лабораторне підтвердження захворювання на COVID-19 двох представників Державної прикордонної служби України в Одеській області. У обох спостерігається легкий перебіг хвороби. В їхніх підрозділах проведена необхідна дезінфекція приміщень, вжиті інші запобіжні заходи, в тому числі направлений на самоізоляцію та перебуває під контролем лікарів відомства персонал, який контактував з хворими.

Станом на сьогодні на COVID-19 хворіє 13 військовослужбовців та працівників відомства, 1 військовослужбовець одужав.