Вчені припускають, що Дональд Трамп страждає на недоумство

Дональд Трамп

Нейролінгвісти помітили, що мова президента США нагадує висловлювання 10-річної дитини

Вчені порівняли для журналу STAT численні інтерв'ю Дональда Трампа і діагностували значну втрату мовних здібностей, що може свідчити про серйозну хворобу, пише Der Spiegel.

Зокрема, вчені проаналізували інтерв'ю Трампа за останні 30 років і з'ясували, що «його мова радикально змінилася: якщо в 1990-ті він використовував досить багатий вокабуляр і складні конструкції, які завжди приводили до якогось висновку, а також рідко втрачав суть розмови, то зараз мова Трампа нагадує висловлювання 10-річної дитини. Він постійно повторюється, набір слів помітно скоротився, а синтаксис не слідує чіткими правилами. Більш того, Трамп часто перестрибує з однієї думки на іншу, і не можна зрозуміти, що він хоче донести», - йдеться в статті.

Наприклад, типове речення Трампа в перекладі: «Між мною і моєю кампанією (політичною. - Ред) точно немає змови. Але я в будь-якому випадку можу говорити за себе. А росіяни. Ні».

Вчені впевнені, що «втрата мовних здібностей свідчить про зниження мозкових функцій. У найгіршому випадку, мова може йти про дегенеративну хворобу головного мозку».

Зміни виявляються практично  у всіх виступах Трампа, в яких йому доводиться говоритися від себе. Крім того, його рухи виглядають завченими: «Щоразу, коли він підходить до трибуни, він нагадує заводну ляльку, а не людину, яка могла в будь-який момент стати професійним гравцем у гольф, як любить розповідати Трамп».

У статті наводяться приклади «дивної» поведінки Трампа. Так, пару тижнів тому, під час прес-конференції після зустрічі з президентом Румунії, Трампу довелося відповідати на запитання журналістки про візові послаблення для румунів. Трамп відповів, що «вони не говорили про це», але потім гість поправив його. Також Трамп «постійно пише в Twitter нісенітниці, які не може пояснити навіть його прес-служба», - йдеться в статті.

Нагадаємо, багато американських психіатрів впевнені, що нинішній президент США Дональд Трамп страждає на розлад особистості, причому в особливій формі: злоякісного нарцисизму.