Американські психіатри поставили Трампу діагноз

Американські психіатри поставили Трампу діагноз
Дональд Трамп

Дональд Трамп страждає на небезпечне психічне захворювання і не здатний обіймати посаду президента, вважає психотерапевт

Багато американських психіатрів впевнені, що нинішній президент США Дональд Трамп страждає на розлад особистості, причому в особливій формі: злоякісного нарцисизму, повідомляє англійська газета Independent.

Згідно з визначенням з психіатричного словника Кемпбелл, під «злоякісним нарцисизмом» розуміють суміш з нарцисизму, антисоціальних розладів особистості, агресії і садизму.

«Дональд Трамп страждає на небезпечне психічне захворювання і не здатний обіймати посаду президента», – стверджує практикуючий психотерапевт і автор терміна Джон Д. Гартнер. За його словами, «злоякісний нарцисизм відрізняється від звичайного нарцисизму і до того ж невиліковний».

Після обрання Трампа тисячі американських психологів приєдналися до руху «Психіатри проти трампізму». Нещодавно рух опублікував маніфест, в якому перераховуються риси, властиві психозу Трампа, а саме «політика пошуку цапа-відбувайла і вигнання цілих груп людей, що вважаються небезпечними, включаючи іммігрантів і представників релігійних меншин, переслідування і висміювання конкурентів і критиків, культивування культу особи сильного правителя, який апелює до страхів і гніву; всілякі обіцянки вирішити наші проблеми в тому випадку, якщо ми будемо покладатися на нього». Всі експерти, як мовиться в статті, згодні з діагнозом злоякісного нарцисизму.

Однак, на думку фахівців, страшний не сам діагноз, а його вплив на поведінку Трампа. Наприклад, доктор Джул Фетрелл заявила американській газеті New York Daily News, що «нарцисизм дуже вплинув на здатність Трампа сприймати реальність, і тому переконати Трампа, використовуючи логіку, неможливо». На підтвердження своїх слів психолог наводить «протести трьох мільйонів американських жінок проти Трампа, а також аргументи радників, які вказували на те, що стратегія Трампа не працювала, але до яких Трамп так і не прислухався».

Тим часом ще в грудні три американських професори психіатрії, як додає Tagesanzeiger, звернулися з листом до чинного президента США Барака Обами, в якому просили відправити Трампа на велике медичне і нейропсихіатричне обстеження. Серед симптомів, які хвилювали лікарів, були «завищена самооцінка, імпульсивність і гіперчутливість до образ, критики, а також очевидна нездатність бачити різницю між фантазією і реальністю».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: