Від холери в Ємені померли вже півтори тисячі людей

Переповнений госпіталь у Ємені

На даний момент зареєстровано близько 264 тисячі випадків захворювання холерою в Ємені

В результаті потужного спалаху холери в Ємені кількість жертв зросло до 1,5 тис. осіб.

Про це заявив представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Невіо Загарія на спільній прес-конференції з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Світовим банком, повідомляє Reuters.

Він також повідомив, що на даний момент зареєстровано близько 264 тис. випадків захворювання холерою в Ємені. Крім цього, Загарія закликав надати допомогу в ліквідації цієї епідемії.

Як зазначає агентство, незважаючи на те, що велика частина інфраструктури охорони здоров'я Ємену зламалася, а медичні працівники більше шести місяців не отримували заробітну плату, ВООЗ платить «стимули» лікарям, медсестрам, прибиральникам і фельдшерам для персоналу мережі швидкої допомоги.

Крім цього, за фінансової підтримки Світового банку ВООЗ створює центри лікування по 50-60 ліжок. Мета полягає в тому, щоб охопити всього 5000 місць, йдеться у повідомленні. 

У середині червня кількість жертв холери у Ємені оцінювалася у 1054 особи.

В травні в Ємені ввели надзвичайний стан через епідемію. Лише за період з 27 квітня по 13 травня від холери померли 115 чоловік.

Гуманітарної допомоги в країні потребують близько 19 мільйонів жителів країни, інфраструктура якої зруйнована.

У Ємені триває протистояння між урядовими силами, які підтримує коаліція на чолі з Саудівською Аравією, і повстанцями-хуситами.