Відомий боксер судиться з Міноборони за землю, яку йому так і не виділили

Боксер Ломаченко досі не отримав обіцяну йому землю

Боксер Ломаченко продовжує судитися з Міністерством оборони через землю в Акермані

Дворазовий олімпійський чемпіон з боксу Василь Ломаченко так і не отримав земельну ділянку в рідному Білгороді-Дністровському, яку йому виділили ще сім років тому.

Спортсмен продовжує судитися з Міністерством оборони, яке вважає цю землю своєю. Днями він здобув чергову перемогу - Одеський апеляційний господарський суд відмовився задовольняти вимоги військового відомства, визнавши, що ділянку міськрада виділила правомірно. Втім, таких вердиктів було багато: тяганина йде вже по п'ятому колу.

Нагадаємо, шість соток на березі Дністровського лиману боксер отримав від міськради в 2010-му році, але не зміг оформити на них документи через протидію військових. Люди в погонах заявили, що ділянка входить до земель оборони (колись там функціонував банно-пральний комбінат місцевого гарнізону), якою муніципальна влада не розпоряджається.

Спочатку на бік Міноборони стала прокуратура, яка надіслала до міськради протест з вимогою скасувати «незаконне» рішення. Депутати відповіли відмовою. Наглядове відомство звернулося з позовом до суду.

Василь Ломаченко народився, живе і тренується в Білгороді-Дністровському. Його батько і тренер Анатолій Ломаченко працює вчителем фізкультури в місцевій школі.