Відомий російський актор закликав звільнити Сенцова

Олександр Філіппенко закликав звільнити Сенцова

Філіппенко відкрито підтримує Україну під час агресії Росії

Російський актор Олександр Філіппенко, відомий за роллю Азазелло в екранізації «Майстера і Маргарити», закликав звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Я прошу всіх, у кого ще залишилася чиста свідомість та чуттєве серце. Ми повинні врятувати Олега. Ми не повинні мовчати. Олег повинен бути на волі. Але в першу чергу, він повинен залишитися живим. Я вірю у позитивний результат», — сказав актор.

Філіппенко відкрито підтримує Україну під час агресії Росії. Після анексії Криму він разом з іншими діячами культури та науки висловився проти політики Путіна.

Раніше повідомлялося, що у Санкт-Петербурзі під будівлею Петроградського районного суду затримали трьох активістів, які тримали український прапор і плакат на підтримку українського політв’язня Олега Сенцова.

Нагадаємо, у Києві на Майдані Незалежності проходила акція на підтримку українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування.

Анонсувалося, що у 71 місті світу пройде акція на підтримку Олега Сенцова. 

Так, заходи на підтримку українського політв'язня пройшли в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії.